Djupvågsmassage för att bli av med celluliter – Hur fungerar det?

Sep 13, 2024By Jenny Huzell
Jenny Huzell

 

Celluliter är ett vanligt estetiskt problem som många vill bli av med.

Det uppstår när fettceller pressas upp mot hudens yta, vilket skapar ett ojämnt, gropigt utseende och kan göra ont.

Även om celluliter är ofarligt, kan det påverka självförtroendet.

Djupvågsmassage är en behandling som hjälper till att minska celluliter genom att förbättra cirkulationen och lösa upp fettvävnad samt vätskeansamlingar under huden.

Kan man bli av med celluliter?

Marshall Hawthorne Park

Djupvågsmassage är en mekanisk behandlingsmetod där tryckvågor används för att penetrera djupt in i vävnaderna och bryter ner fettpålagringar som kroppen sen rensar ut naturligt. 

Djupvågsmaskinen skickar pulserande tryckvågor som skapar vibrationer i vävnaderna.
Dessa vibrationer bryter sakta ner fettcellerna som ligger under huden och bidrar till att minska de klumpar och ojämnheter som fettpålagringarna orsakar.

Viktigt är att samtidigt aktivera lymfsystemet vilket djupvågsmassagen gör. Det är den enda tekniken som både slår hål på pålagringarna och samtidigt aktiverar lymfsystemet. Var noga när du väljer behandling då det finns olika tillvägagångssätt på marknaden. En del behandlingar aktiverar endast lymfsystemet och drar i vävnaden. Det ska inte göra ont! Så fort något gör ont så kan både lymfsystemet och nervsystemet stagnera. Det är en naturlig reaktion när något är smärtsamt.

Celluliter är ofta kopplat till ansamling av vätska och slaggprodukter i vävnaderna.
Djupvågsmassagen hjälper till att aktivera lymfsystemet samtidigt, vilket förbättrar kroppens förmåga att transportera bort överflödig vätska och toxiner.

Detta minskar svullnad och vätskeansamlingar, som bidrar till att celluliter blir mer synliga.

Behandlingen ökar blodflödet till de områden som masseras, vilket ger bättre syretillförsel och näring till hud och vävnader.

Detta förbättrar även hudens elasticitet och gör den slätare, vilket även minska celluliternas synlighet.

Djupvågorna stimulerar även produktionen av kollagen, ett protein som ger huden styrka och fasthet. Ökad kollagenproduktion gör huden slätare och fastare, vilket också hjälper till att minska det gropiga utseendet som orsakas av celluliter.

Naturlig metod.
Djupvågsmassage är en icke-invasiv och naturlig behandling utan behov av kirurgi eller kemikalier.

Den fokuserar på orsakerna till celluliter.
Behandlingen hjälper till att förbättra de underliggande faktorerna som orsakar celluliter, såsom dålig cirkulation, vätskeansamlingar och svag bindväv.

Långsiktigt resultat.

Genom regelbunden djupvågsmassage förbättras hudens kvalitet och du får långvariga resultat i form av minskad synlighet av celluliter.

Hur ofta behövs djupvågsmassage behandling?

För att uppnå optimala resultat rekommenderas vanligtvis en serie behandlingar. Det kan variera beroende på graden av celluliter, men ofta ser man märkbara förbättringar efter cirka 5–8 sessioner, beroende på din hud och kroppens respons.
Regelbundna uppföljningar kan behövas för att bibehålla resultaten. Men med en anpassad livsstil så kan det gå längre tid emellan. 

woman wearing red bikini with floral thigh tattoo

Djupvågsmassage är en effektiv metod för att minska celluliter genom att förbättra cirkulationen, aktivera lymfsystemet och stimulera kollagenproduktionen.

Genom regelbundna behandlingar med djupvågsmassage får du slätare hud och blir av med "gropar" i huden på kroppen.

Denna naturliga behandling ger långsiktiga fördelar för både hud och kropp, vilket gör den till ett populärt val för dem som vill bli av med celluliter.